Matura z matematyki – jak sobie poradzić w rok?

Matematyka – przedmiot, który wśród maturzystów budzi grozę. Są oczywiście ku takiemu przeświadczeniu powody. Pierwszym z nich jest fakt, iż ze wszystkich matur na poziomie podstawowym, matematyka wypada co roku najgorzej. Nawet co dziesiąty maturzysta musi podchodzić do omawianego przedmiotu ponownie w sierpniu. Jak więc odpowiednio przygotować się do egzaminu dojrzałości z matematyki? Odpowiedzią na to pytanie jest oczywiście regularna praca od początku rozpoczęcia nauki w szkole ponadpodstawowej. Niestety, rzeczywistość najczęściej nie wygląda tak kolorowo, stąd przygotowania maturalne przypadają na ostatnią, czwartą klasę. Pomóc w nich może podręcznik “Prosto do matury 4. Podręcznik do matematyki dla liceum i technikum do klasy czwartej szkoły podstawowej. Zakres podstawowy“, o którym więcej poniżej.

Przystępna podstawa programowa

Wydawnictwo Nowa Era w swoim najnowszym podręczniku zadbało, by był on w pełni zrozumiały i przystosowany do nowej podstawy programowej obowiązującej na maturze z matematyki. W środku znajdziemy bowiem zagadnienia i informacje dotyczące dwóch ostatnich działów obowiązujących na poziomie podstawowym: stereometrii oraz dowodach w matematyce. Dzięki działom powtórkowym książka pozwala uczniowi na przyswojenie, uporządkowanie i usystematyzowanie zdobytej wiedzy. Ponad 1000 zadań oraz rozwiązanych przykładów do nich sprawdzi się natomiast jako praktyczna forma przygotowania maturalnego. Na końcowych stronach maturzysta odnajdzie odpowiedzi do wspomnianych ćwiczeń, dzięki czemu uniknie jakiejkolwiek pomyłki w swoich obliczeniach.

Świetna cena

Podręcznik “Prosto do matury 4. Podręcznik do matematyki dla liceum i technikum do klasy czwartej szkoły podstawowej. Zakres podstawowy nabyć można już za kilkadziesiąt złotych w księgarniach” czy też sklepach internetowych. Wydaje się to atrakcyjną ceną w porównaniu do możliwości, jakie książka oferuje. Rozpocznij więc przygotowanie do matury z matematyki z Nową Erą już teraz, a z pewnością nie pożałujesz!