Nasza Misja

Tworzymy dzieło ewangelizacji młodych. Jesteśmy wierni nauczaniu Jezusa Chrystusa i Jego Ewangelię pragniemy głosić całemu światu. Promujemy takie wartości, jak: uczciwość, przedsiębiorczość, sprawiedliwość i solidarność.

Naszym nadrzędnym celem jest formacja duchowa, tak bardzo potrzebna w dzisiejszym świecie, który jest pełen informacyjnego szumu. Przede wszystkim chcemy wskazywać na Tego, który jest Drogą, Prawdą i Życiem i tylko z Nim każda życiowa „podróż” ma sens.

Opowiadamy o Bogu tam, gdzie słuchają nas młodzi ludzie. Aktywnie działamy w internecie i w mediach społecznościowych. Docieramy do setek tysięcy osób dzięki stronie internetowej Stacja7.pl, a także naszym kanałom na Facebooku, Instagramie, Twitterze, platformie YouTube, naszemu Wydawnictwu Stacja7 oraz sklepowi Dobroci.pl.

Głównym dziełem Fundacji Medialnej 7 jest portal Stacja7, który tworzymy od 2012 roku. Nasza Fundacja działa pod patronatem arcybiskupa metropolity warszawskiego, kard. Kazimierza Nycza.